כיצד מכינים אוזני המון טבעוניות - מתכון לפורים?

אוזני המן מתכון טבעוני וטעים

אוזני המן טבעוניות

מי שבחר באורח חיים טבעוני (ואכן טבעונות זה אורח חיים ולא רק תזונה), לעיתים קרובות מוצא עצמו כיוצא דופן בארוחות הצהריים בעבודה, בארוחות שישי אצל המשפחה ובטח ובטח כשמגיעים החגים ומיני המאכלים המסורתיים לחג על כל סוגיהם המכילים מוצרים מן החי. במיוחד בשבילכם, טבעונים יקרים, הבאנו את מתכון לקראת חג הפורים המתקרב.


המסורת של הכנת אוזני המן היא לא כל כך הומאנית, אך עם זאת, הסימבוליות שבלאכול את אוזן המן הרשע היא דווקא די משעשעת במיוחד לטבעוני. אז הבה נתחיל, הכינו את כלי המטבח, את הסינר והפשילו שרוולים, אוזני המן הטבעוניות הראשונות שלכם כבר בדרך!

 

בכדי להכין את עוגיות חג פורים הטעימות האלה  (אוזני המן טבעוניות) עליכם להצטייד במרכיבים הבאים:

למלית

100 גר' תמרים מגולענים עם מעט קינמון או תערובת אגוזי מלך ושקדים כתושים וסוכר

3/4 כוס מים

1/3 כוס סוכר חום

כף שמן קנולה

קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני

1/2 כפית שטוחה קינמון

50 גר' צימוקים קטנים שטופים היטב

לבצק

100 גר' של קמח לבן

250 גר' של קמח מלא

שקית אבקת אפיה

90 גר' של שמן קנולה מזוכך

1/3 כוס סוכר חום דמררה

1/4 כוס מיץ תפוזים

מיץ ורידה (קליפה מגוררת) של חצי לימון

שתי כפות שמנת טופו או 40 גר' מחית טופו

 

במידה והנכם עושים שימוש במחית טופו, וודאו כי היא גרוסה לאבקה דקה וערבבו אותה עם כף מים עד לקבלת עיסה אחידה.

ועכשיו לבשו סינר והפשילו שרוולים כי אנו ניגשים למלאכה! כדרך אגב אם עדיין לא הצלחת להחליט למי להתחפש השנה לכבוד חג פורים מה דעתכם על הרעיון להתחפש לטבח טבעוני? ראשית יש להכין את המלית כיוון שלאחר ההכנה יש צורך בזמן קירור. הרתיחו את המים עם הסוכר על אש קטנה, לאחר הרתיחה הוסיפו את שאר מרכיבי המלית לפי בחירתכם, וערבבו היטב עד לקבלת דייסה סמיכה. לאחר הבישול הניחו את המלית בצד להתקרר.

 

השלב הבא הוא כמובן הכנת הבצק לעוגיות. ערבבו היטב את שני סוגי הקמח ואת אבקת האפייה. בקערה נפרדת בחשו היטב בעזרת מעבד מזון את השמן, הסוכר, מחית הטופו, והוסיפו לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ, לבסוף הוסיפו את גרידת קליפת הלימון. לאחר שהתקבל בצק אחיד יש לרדד אותו בעזרת מערוך לשכבה דקה ושווה בעובי של כחצי סנטימטר.

ועכשיו אנו מגיעי לשלב המהנה ביותר של הבישול, והוא הכנת עוגיות אוזני המן, בשלב זה מומלץ כבר לשים את התנור להתחמם מראש ל-175 מעלות צלזיוס.
בחרו בכוס לא גדולה מדי ועל ידי לחיצת הכוס ההפוכה (עם הפתח כלפי מטה) חרצו עיגולים מהבצק. במרכז של כל עיגול שימו כפית גדושה של מלית והדקו את הקצוות לקבל משולש אוזן המן. את הבצק שנותר אחרי העיגולים ניתן ללוש למסה אחידה ואז לרדד שוב ולחרוץ שוב עיגולים בכדי להשתמש בכל השאריות ולקבל כמה שיותר אוזני המן! מכמות החומרים המצוינת אמורות לצאת כ-30 אוזני המן טעימות וטבעוניות.

 

זמן האפייה הוא כ-20 דקות, רק וודאו שהאוזניים לא משחימות יתר על המידה. מומלץ להגיש חם!

במידה והינכם מעוניינים לראות עוד מתכונים לפורים, אתם מוזמנים לפנות למערכת האתר או לחפש ברחבי האינטרנט מתכונים טבעונים טעימים לחגים!

 

באיחולי חג פורים שמח וטבעוני!