כיצד מכינים עוגה טבעונית ללא סוכר?

אתמול בערב הלכנו לארוחת ערב אצל חברים. שלוש שעות לפני הארוחה סימסתי למארחים שלנו אם יש משהו שצריך להביא. "קינוח" הם ענו. משימת הקינוח יכולה להיות פשוטה לחלק מהאנשים, אבל עבורי - לא. אני באופן כללי משתדלת להימנע מהכנת קינוחים מתוקים בבית. לא עומדת בפיתוי ולכן לא מכינה את הפיתוי בבית. אבל בסדר, ביקשו. עכשיו - גם עוגה טבעונית, גם עוגה ללא סוכר, וגם עוגה שצריכה לשמור על איזה פאסון בריא. איך עושים את זה?

 

המתכון מספיק ל-2 תבניות אפייה קטנות (30X10)

 

החומרים לעוגה בחושה בסיסית:
1.5 כוס קמח כוסמין מלא/חיטה מלאה

שלושת-רבעי כוס קמח שיבולת שועל (לא חובה)

5 כפות טחינה מלאה

כפית וחצי אבקת אפייה אורגנית

כוס אגוזי מלך, פקאן, לוז כתושים בצורה גסה

חצי כוס חלב אורז - שקדים

ולהמתקה - שלושת רבעי כוס סילאן ורבע כוס מייפל

 

מערבבים את הקמחים, הטחינה, אבקת האפייה, תחליף החלב והממתיק. 
במידה ואתם משתמשים בבלנדר חזק, או בלנדר JTC או ויטהמיקס למשל - תוכלו לכתוש את האגוזים קלות ולא עד לאבקה דקה. אם לא, פשוט פוררו את האגוזים לחתיכות קטנות.

 

עוגת תפוחים

אני הלכתי על עוגת תפוחים - השחמתי קלות במחבת 2 תפוחים ואגס, כדי להוציא מהם מעט את הנוזלים, טחנתי בבלנדר לפחות מ-10 שניות, כדי שיישמרו קצת על צורתם, והוספתי אל שאר המרכיבים. אם אתם הולכים על עוגה כזו, הוסיפו גם 4 -5 כפות קינמון. 
רסק התפוחים מהווה גם תחליף ביצה לעוגה.

 

עוגת שוקולד

אם תרצו עוגה שוקולדית הוסיפו אבקת קקאו אורגני, אפשר להוסיף גם שבבי שוקולד איכותי. אם בחרתם בעוגת קקאו מומלץ להוסיף כרבע כוס זרעי פשתן או זרעי צ'יה מושרים - כך הם יהווה תחליף ביצה.

 

את הסיפור המתוק הזה טועמים ומוודאים שהוא ערב לחיך. וודאו שהוא מתוק, אפילו קצת יתר על המידה, כי אחרי אפייה, רמת המתיקות תרד באופן די משמעותי. 

מכניסים לאפייה של כ-30 דקות ב180 מעלות ובודקים מדי פעם את מצב העוגה באמצעות תקיעת מזלג במרכזה - אם המזלג יוצא נקי, סימן שהעוגה מוכנה.

 

רוטב תמרים
מצרכים:
100 גרים תמרים מגולענים

כף שמן קוקוס

חצי כוס חלב אורז - שקדים

חצי כוס מים

 

את העוגה הטבעונית ללא סוכר שלי כיסיתי ברוטב תמרים נהדר ופשוט להכנה. 
לוקחים את כל המצרכים וטוחנים בבלנדר- עד לקבלת קרם דליל.

את הקרם מבשלים מספר דקות ובמידת הצורך מוסיפים מים/חלב אורז-שקדים.

שימו לב - לא חובה לכסות את העוגה ברוטב. ניתן לשמור אותם בנפרד ולפני ההגשה לחמם קלות את העוגה ואת הרוטב - כך זה טעים אפילו יותר.

אם לא בא לכם על תמרים, באותה דרך הכינו רוטב שוקולד (את התמרים החליפו בשוקולד קקאו איכותי).

 

לצערי אין לי תמונות לצרף למתכון הזה, משום ששתי התבניות נטרפו עד מהרה.
הכנה נעימה, ואכילה טעימה ובריאה

 

*

 

סדנאות צום מיצים

 

(לחץ על הבאנר)

 

 

 

מתכון מצוין לחג הפורים - אוזני המן טבעוניות

לחתן וכלה מתאימה חתונה עם עוגה טבעונית מפוארת -
wedding planner in israel